Ebédbefizetés

Tanulói részvétel

TR logo_v

Az Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI a Tanulói részvétel fejlesztése az iskolában projekt mintaiskolája.

A megvalósításban az NCTA és az IFA támogatásával a budapesti II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziummal együtt veszünk részt.

A program facebook oldala

norvégalaplogó

Tankönyv

Kedves diákok!
Tankönyvrendeléssel továbbra is forduljatok bizalommal a lakótelepi könyvesbolthoz.
Malek Katalin
Könyvesbolt
Lévai út 29.
06702001267.
malekkatalin@gmail.com

TÁMOP 3.1.5

ujmagy

Pedagógusképzések, a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben

az Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI-ben

Időtartam:
2010.augusztus 1.-2012.október 1.
Társadalmi Megújulás Operatív Program
TÁMOP -3.1.5-09/A-1-2010-0061 

Kedvezményezett: Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI (2040 Budaörs, Szabadság út 162.)

Támogatási összeg: 16.000.000.-Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szakmai beszámoló

nfu

esza

www.esza.hu

Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület

Ügyfélszolgálat: 1/273-4250Köszönet

2020. április 07. kedd, 03:59 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők! Kedves Kollegák! Kedves Diákok!

Negyedik hete folyik az a tiszteletre méltó, megítélésem szerint nagyon igényes és lelkiismeretes tevékenység, a távoktatás, a szellemi és lelki kapcsolattartás, amelyhez minden fél - energiát, fáradságot nem kímélve - maximálisan hozzájárul a tudásával, emberségével. 
Kérem, hogy a következő hét: szerdától - szerdáig  (balról, jobbról zárt intervallum) szóljon a pihenésről, a töltekezésről, a szeretteinkről, a Húsvétról, Ne tartsunk órákat, ne ültessük a diákokat (és magunkat se) a gép elé, visszafogottan adjunk feladatokat. Mindenki megérdemel egy kis valódi szünetet. Minden "lemaradást" százszorosan be tudunk majd hozni. 
Kedves Végzősök, ti természetesen azt kövessétek, amit tanáritokkal megbeszéltetek, ők tudják a legjobban, milyen munka van még hátra.
Köszönöm Mindenkinek!
Árendás Péter
 

Étkezés 2020. március

2020. március 28. szombat, 17:10 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Tisztelt Tanuló! Tisztelt Szülő!


Budaörs Város Önkormányzata azoknak a gyermekeknek, akik budaörsi lakcímmel rendelkeznek és oktatási intézményeinkben 50 % kedvezményt vesznek igénybe (akár nagycsaládos, akár tartósan beteg kedvezményt), a továbbiakban is biztosítja a kedvezményes étkezés lehetőségét.
A pótrendelésekhez hasonlóan, menüválasztásra most sincs lehetőség. Csak "A" menü jelenik meg a rendelések rögzítésekor. A diétás étkezés ugyanúgy elérhető azok részére, akiknek korábban is ezt biztosítottuk.
A rendeléseket a szokásos módon és időben (adott napot megelőző munkanapon reggel 9 óráig) a webes felületen tudják rögzíteni. http://public.budaors.hu:8080/ebedjegy/

A gyermekek ugyanazon étkezésekre jogosultak, mint korábban a tanév alatt. Tehát aki eddig csak ebédet igényelt, ezután is csak ebédet kap; ugyanígy a többszöri étkezéseknél. Aki nem tart igényt valamelyik kisétkezésre, válasz e-mail-ben a gyermek nevének feltüntetésével igényelheti a módosítást. Az ételek a közétkeztetést ellátó cég (Julienne Kft.) által egyszer használatos dobozokban kerülnek kiszállításra az Ön által korábban megadott címre. A csomagolás és kiszállítás díjmentes.
A webes felület "Alapadatok és jelszó módosítás" menüpontjában kérjük, ellenőrizze le, hogy az ott szereplő lakcímhelyes-e! Erre a címre történik meg a kiszállítás! Amennyiben ettől eltérő, budaörsi címre szeretné kérni a kiszállítást vagy egyéb kiegészítést tenne a kiszállítással kapcsolatban, kérjük, a gyermek nevének feltüntetésével jelezze e-mailben!

 

A közoktatásért felelős államtitkár szülői tájékoztatója

2020. március 24. kedd, 23:30 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A koronavírus járvány elleni minél hatékonyabb védekezés érdekében a Kormány március 16- ától elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást. Ezzel kapcsolatban először is szeretném megköszönni Önnek, hogy ebben a mindannyiunk számára nagy kihívást jelentő helyzetben helytállásával és támogatásával segíti gyermekét, gyermekeit abban, hogy iskolai feladataikra, a tanulásra tudjanak koncentrálni.

Röviden szeretném tájékoztatni Önt az új munkarendre való átállás első hetének tapasztalatairól.

Az átállást megelőző napok várakozása után az iskolák döntő többségében nagy lelkesedéssel vágtak bele a tanulók és a pedagógusok is a tantermen kívüli, digitális oktatásba. Úgy látjuk, a pedagógusok nagyon komoly aktivitást mutatnak az online platformokon, nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a veszélyhelyzet ellenére gyermekeinknek a lehető legtöbbet adják, ezért mindannyian köszönettel tartozunk nekik. A tanulók számára is nagy élményt és tanulási lehetőséget kínál az új módszer, bár sokaknak hiányzik az iskola és a barátok, köztük olyanoknak is, akik esetleg eddig nem is szerettek oda járni. Ez érthető, ilyenkor látszik, hogy az iskoláknak a tudás és a különféle kompetenciák átadásán túl milyen fontos szerepe van a közösségek megteremtésében.

A tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást azzal is igyekszünk segíteni, hogy az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/) ajánlást tettünk közzé, amely rengeteg használható digitális tananyagot, a tanulók virtuális együttműködését segítő internetes oldalt tartalmaz. Ezt az elmúlt napokban több százezren nézték meg, amit nagyon köszönünk. Az ajánlás fejlesztése és bővítése folyamatos. Az új munkarend első napjai azt is megmutatták, hogy az átállás a tananyag mennyiségét jelentősen újra szabta, a felénk érkező jelzések szerint jelenleg néhol túl soknak tűnik, néhol pedig a vártnál alacsonyabb az aktivitás. Ezzel kapcsolatban az Oktatási Hivatal honlapján közzétett ajánlásban kértük a tanárokat, hogy figyeljenek oda a tanulnivaló mennyiségére, de teljesen természetes, hogy kell egy kis idő, amíg a kiadott tananyag nagyságrendje mindenhol beáll. Amennyiben Ön úgy érzékeli, hogy az Önök iskolájában aránytalanul nőtt a korábbiakhoz képest a tanulnivaló mennyisége, kérem, ezt helyben egyeztesse a szülői szervezet az iskola vezetésével.

A tanulás azonban nem csak digitális eszközökön történhet, hiszen feladatokat, olvasnivalót a hagyományos tankönyvekből is fel lehet adni. Emellett az M5 tévécsatorna iskolatévé lett, és minden nap a tanulásban segítséget jelentő műsorokat ad. Hisszük, hogy a digitális tananyagok, a rendelkezésre álló digitális eszközök és a gyerekeknél lévő tankönyvek, a TV adások és a központi módszertani segítség együttesen mindenki számára lehetővé teszi a tanulást ebben a rendkívüli helyzetben.

Ahogyan a Kormány erre vonatkozó határozata is kimondta, amennyiben a szülő azt indokolt esetben (például munkavégzése érdekében) igényli, a területileg illetékes tankerületi központ megszervezi a kiscsoportos gyermekfelügyeletet.

Arról is tájékoztatom, hogy kértük az iskolák vezetőit az iskolapszichológusok feladatkörének átgondolására és arra, hogy az előttünk álló időszakban telefonos vagy online megoldások segítségével nyújtsanak mentális segítséget azoknak a gyerekeknek, akik nehezebben birkóznak meg a tartós otthonlét, a bezártság, illetve a járvánnyal kapcsolatos megterhelő hírek okozta lelki megpróbáltatásokkal.

Tisztelt Szülő! Szeretném még egyszer megköszönni Önnek eddigi segítségét! A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy gyermekeink élete a lehető legszervezettebben folytatódjon, hogy energiáikat és figyelmüket a tanulásra fordítsák, és ebben minden támogatást megkapjanak. Ennek fenntartása közös felelősségünk, amelyhez további kitartását és együttműködését kérem. Egyúttal tájékoztatom, hogy a jövőben is igyekszem Önt tájékoztatni a tapasztalatokról és a legfontosabb tudnivalókról.

Budapest, 2020. március 23.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár

Módosítás: ( 2020. március 24. kedd, 23:33 )
 

Igazgatói kérés 2020. március 20.

2020. március 22. vasárnap, 16:30 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!


Egy hete álltunk át a távoktatásra. Tartalmilag voltak és bizonyára lesznek is még kisebb döccenők, de ezek eltörpülnek az Önök, gyermekeik (diákjaink) , és kollégáim hozzáállásához, együttműködési szándékához és mozgósított energiáihoz képest. Legyünk közösen büszkék erre.
A távoktatásnak ezekben a napokban, a minőségi tudásátadás mellett még fontosabb célja, hogy minimalizáljuk a személyes találkozásokat, fizikai érintkezéseket.
Tisztelettel kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint csak a halaszthatatlan kéréseivel, észrevételeivel keresse az iskolavezetést, lehetőleg írásban a gimnázium központi címein:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  kukac  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Azokon a napokon, amikor nincs olyan tanuló, akinek a gondviselője felügyeletet kért az adott napra, csak előzetes egyeztetés után lehet bejutni az épületbe ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )


Megértésüket és együttműködésüket köszönöm,
Árendás Péter

Módosítás: ( 2020. március 24. kedd, 16:18 )
 

információ kérése

2020. március 18. szerda, 14:58 adminisztrátor
Nyomtatás PDF


Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Kérjük Önöket, hogy a telefonos érdeklődés helyett válasszák az írásos megkeresést iskolánk központi e-mail címén: gimnazium kukac illyes-bors.sulinet.hu.

Kréta és jelszó kérése esetén a naplo kukac illyes-bors.sulinet.hu címre legyenek kedvesek írni.

Köszönettel:

Iskolavezetés

 

Módosítás: ( 2020. március 24. kedd, 16:18 )
 

Távoktatás

2020. március 16. hétfő, 17:42 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Legkésőbb kedden elindul a távoktatás minden csoportban, sok helyen már most is folyik. Általános elvként kimondtuk, hogy nagyobb szellemi, időbeli leterheléssel egyik stúdium sem járhat, mint amekkorával eddig járt. Minden csoport a saját tanárától kap információkat, útmutatót a tanulás mikéntjéről.

Üdvözlettel

Árendás Péter

 

Rendkívüli hírek

2020. március 15. vasárnap, 16:31 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
2020. március 16-ától, hétfőtől szünetel a gimnázium épületében történő tanítás, sportolás, étkezés és minden más tevékenység. Különösen indokolt esetben (pl. bent felejtett nélkülözhetetlen eszközök, iratok), a portán történő kötelező kézfertőtlenítés után - egyesével, rövid időre - be lehet jönni az épületbe (8.00 - 12.00 között).
A gimnázium működéséről, az ügyeletes vezető elérhetőségéről, a tanítás módjáról rövidesen, feltehetően már hétfőn délután a honlapon keresztül adunk hírt.
Üdvözlettel
Árendás Péter

 

Tájékoztatás 2020. március

2020. március 10. kedd, 14:32 adminisztrátor
Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők!


Kérem, halasszanak el minden külföldi utat, amennyiben ez lehetséges. Ha ez semmiképpen nem kerülhető el, ill. külföldről érkező rokont, vendéget fogadnak (mára függetlenül az érintett országtól), a hazaérkezés, a fogadás után gyermekük 2 hétig maradjon otthon. Kérem, hogy ezt a hiányzást (a szokásos módon) haladéktalanul jelezzék az osztályfőnöknek. A mulasztást én igazolom (igazgatói „keretből”), önöknek nem kell egyetlen napot sem felhasználni saját, szülői „keretükből”.

A koronavírus fertőzés jelenleg (különböző valószínűséggel) Európa, ill. Magyarország bármely pontján megjelenhet, de ez a valószínűség jelentősen csökkenthető, a nélkülözhető közösségi rendezvények, események elhagyásával.

Az Illyés Gimnázium esetében egy hétszáz fős diák-tanár közösség biztonságát kell szem előtt tartanom, ez ütközhet személyes, családi érdekekkel, szempontokkal, véleményekkel.

Köszönöm megértésüket és közreműködésüket.

Budaörs, 2020. 03. 10.

Tisztelettel

Árendás Péter

Módosítás: ( 2020. március 10. kedd, 14:34 )
 

6. oldal / 16

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
Hirdetés

Tisztelt Szülők, Támogatók!

Gimnáziumunk tanulmányi-, kulturális-, sport- és egyéb tevékenységei biztosításának nagyon értékes, pótolhatatlan része, forrása az Önök 1%-os támogatása.
Kérjük, ha még nem rendelkeztek adójuk 1%-áról, támogassák ezzel az Illyéses Diákokért Alapítványt. Minden információt megtalálnak a honlapunkon az 1%-ra klikkelve.
Eddigi segítségüket is köszönve!

Tisztelettel

a gimnázium dolgozói nevében - Árendás Péter

Természetbarát kör

Budaörsi Kopárok :

BudaörsiKopárok 2020

A Kopárok weblapja

 

Előző Kopárok:

Fotók a 2017-es túráról

A 2016-os Kopárok túra képekben

Budaörsi Kopárok 2014:

Fotók a 2014-es túráról

Beszámoló a 2014-es  Kopárok túráról

Budaörsi Kopárok 2013:

A 2013. április 7-ei túrán közel 900 lelkes túrázó vett részt.

Beszámoló és fotók a 2012-es túráról, egy lelkes résztvevőtől.

Angol diákszínjátszás iskolánkban

Iskolánk 1993 óta vesz részt az Országos Angol Diákszínjátszó Fesztiválon, és számos szép sikert tudhatunk magunkénak.  Csaknem minden évben dobogós helyezést értünk el az országos döntőben, sőt 1997-ben és 2002-ben első helyezettek lettünk.

antigone1997

bővebben

| + - | RTL - LTR

budaors    animacio oko ebcl   bdse  ecdl        penziranytu       tehetseghu 120X240 euro

Cím: 2040 Budaörs Szabadság út 162.
Tel: 23/420-608; Fax: 23/420-541
E-mail: titkarsag kukac illyes-bors.com
OM azonosító:037742